Menü Kosár

KESTER BLACK

A 2014-ben Anna Ross által megalapított Kester Black, etikus és fenntartható szemlélettel készült kozmetikumok és bőrápolási termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A világon elsőként sikerült kiérdemelnie a legtöbb és legfontosabb releváns szervezet minősítését, így többek közt a Choose Cruelty Free, az International Cruelty Free, a Vegan Society, az Australian Made vagy a B Corporation elismervényeivel is büszkélkedhet.

Arra törekszik, hogy újraértelmezze a szépségipar etikus kozmetikumokkal szemben támasztott normáit; célja, hogy szép és minőségi termékeket készítsen, melyek ráadásul pozitív szociális hatással bírnak és kisebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után.

A Kester Black bevételének 2%-át, - beleértve a természetbeni adományokat is, -  minden évben különböző jótékonysági szervezeteknek ajánlja fel.

Fenntarthatóság A Gyakorlatban

Minden döntésnél számításba veszik az általuk és tevékenységük által hagyott ökológiai lábnyomot. A vállalat alakulásában fontos szerepet játszott az az értékrend, melynek egyik legalapvetőbb pillére a fenntarthatóság. Az alábbi módokon ültetik át a gyakorlatba a fenntarthatóság iránti elkötelezettségüket:

Összetevők

Minden körömlakk “10 - Mentes™” (10-Free™). Hogy miért pont “10 - Mentes™”, merülhet fel benned a kérdés? A válaszunk egyszerű; egy rakás káros összetevőt kihagytak a formulákból. Habár egyetlen körömlakk se lehet teljesen mentes a kemikáliáktól, de a Keester Black márka legalább nem tartalmaz olyan potenciálisan veszélyes anyagokat, mint a formaldehid, a toluol, a DBP, a kámfor, a formaldehid gyanta, a xilol, a parabének, az illatanyagok, a ftalátok illetve semmilyen állati eredetű vagy állatokon tesztelt összetevőt.

A Kester Black ráadásul sosem használt olyan alapanyagokat, mint az etil-tizolamid, a trifenil-foszfát vagy a xilol.

Egyetlen bőrápolási termékük sem tartalmaz olyan károm anyagokat, mint a pálmaolaj, a parabének vagy a szulfátok. A bőrápolási termékcsalád kizárólag organikus minősítésű összetevőkből készült és több, mint 97%-ban természetes alapanyagokból áll.

Energia

Gyártási és működési folyamataikhoz 100%-ban megújuló szén-dioxid semleges energiát használ. Energiaszolgáltatója az ausztrál Power Shop, a helyi kormány szén-dioxid kibocsátási előírásai szerint minősített (NCOS – National Carbon Offset Standard) Ausztráliában az első energiaszolgáltató, aki kiérdemelte ezt a tanúsítványt.

Gyártási Gyakorlataink

A környezetünkre tett negatív behatások minimalizálása és a kozmetikumaink minőségének maximalizálása által vezérelve, gyártási folyamataik során igyekeznek mindig fenntartható eljárásokat alkalmazni. Többek közt újrahasznosítható anyagokat használ, illetve termékeiket kis tételben gyártja, hogy csökkentse a keletkező felesleget és hulladékot. A teljes termékpaletta Ausztráliában készül, vegán és állatkísérletektől mentes.

Beszállítói Előírások

Termelőik kiválasztásakor szigorúan kiszűrjik azokat, akiknél negatív szociális, környezeti vagy etikai gyakorlatokat fedez  fel. Mielőtt megújítaná beszállítói szerződéseit már meglévő partnereiknél is minden évben helyszíni ellenőrzést is végez. Csak és kizárólag olyan vállalatokkal működik együtt, akik nem végeznek állatkísérleteket.

Újrahasznosítás

Már tervezési folyamataik alatt is észben tartja, hogy a létrejövő termék miképpen fogja befejezni pályafutását. Éppen ezért igyekszik a legtöbb esetben újrahasznosítható csomagolást használni. Vállalatuknál és irodájukban is komoly szelektív hulladékgyűjtési szabályzat van érvényben. Sőt, különleges gyűjtőegységeket is kihelyez, ahová dolgozóik régi elektronikus szerkezeteiket tehetik, a márka pedig gondoskodik azok megfelelő helyre történő elszállításáról. A papírt, kartont és műanyagot szintén különválogatva gyűjti és újrahasznosítja.

Fejlesztés

Folyamatosan a formulák továbbfejlesztésén dolgozik. A Kester Black volt a világon az egyik első körömlakk gyártó cég, akik előrukkoltak a vízbázísú körömlakklemosóval, ráadásul nemrégiben teljes korábbi körömlakk palettájukat leváltotta, egy újabb, lélegző formulájú változatra. Ez az új technológia lehetővé teszi, hogy a manikűröd még egészségesebb és tartósabb legyen, valamint ennek az újításnak köszönhető az is, hogy termékeiket már a Muszlim vallású hölgyek is használhatják (megfelel a HALAL előírásoknak).

Helyi

Csakis helybéli gyártókkal dolgozik, ugyanis hisz abban, hogy fontos a lokális gazdaság és a kisvállalkozások támogatása. Minden terméke Ausztráliában készül, és igyekszik a lehető legtöbb összetevőt is helyi termelőktől beszerezni.

Csomagolás

A csomagolás Ausztráliában készül, hogy ezzel is minimalizálja az ökológiai lábnyomot. Szállítódobozai újrahasznosított kartonból vannak, és amennyiben mindenképp szükséges, biológiai úton lebomló buborékfóliát használ. Körömlakklemosóink műanyag tégelyei is a legjobban újrahasznosítható műanyagból, közepes és nagy sűrűségű polietilénből (HDPE) készülnek.

“Mindig is hittem az erkölcsös vásárlás fontosságában, és amikor olyan körömlakkot kerestem, amely etikus eljárással előállított és környezetbarát, nagyot kellett csalódnom a kínálatban. Rájöttem, hogy kell, hogy legyen jobb megoldás azoknak a fogyasztóknak a számára, akiknek a design és a környezetük is ugyanolyan fontossággal bír.” – Anna Ross, a Kester Black alapítója és igazgatója

A Kester Black Anna újító és fáradhatatlan munkásságának, a design és a szépség iránti fogékonyságának és környezetbarát hitvallásának eredménye.információ

Szállítás & fizetés

Tovább
Nézz be
hozzánk!

üzlet-
kereső

Tovább
segítünk!

Kérdésed
van?

Tovább
legyél
te is

törzs-
vásárlónk

Tovább

Szeretnél egy 500 Ft-os utalványt ajándékba?

Add meg a nevedet és az e-mail címedet és már küldjük is az utalványt!

500 Ft ajándéktualvány

Iratkozz fel most, és megajándékozunk egy 500 Ft értékű ajándékutalvánnyal, melyet bármely teljesárú termékünkre beválthatsz minimum 5.000,-Ft rendelés esetén a következő 3 napban! Más akcióval nem vonható össze!

Legyél a barátunk

Instagram

Szűrők

© Bomb Cosmetics Magyarország, furdogolyok.hu. Minden jog fenntartva.

Regisztráció

Már regisztráltál?

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat? Ide kattintva kérhetsz újat.

Elfelejtetted a jelszavadat?

Kérlek, add meg az email címedet, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.