Először jársz nálunk?
Bomb Blog

BOMB Cosmetics

Kézzel készített és természetes...

...minden BOMB kozmetikum. A fürdőgolyók, natúr szappan termékek sheavaj és kakaóvaj felhasználásával készülnek. Minden BOMB kozmetikum gondos kezek által készül a cég saját manufaktúrájában, Angliában.

A nemzetközi szabványokhoz igazodva a BOMB Cosmetics természetes alapanyagokból készíti el termékeit.
Minden egyes tusfürdő, testápoló és testradír parabén és nátrium-laurit-szulfát-mentes (SLS).

  • A BOMB Cosmetics hisz az illóolajok erejében

A BOMB Cosmetics szakemberei úgy gondolják, hogy a tiszta illóolajok ereje segít abban, hogy kiegyensúlyozottabbak, frissek lehessünk, mind belélegzésével, mind pedig bőrünkön keresztül történő felszívódásával. A natúr kozmetikum jótékony hatása minden termékükben benne rejlik!

  • A kézzel készített termékek sokkal jobbak

Kézzel készült termékeiket határtalan szeretettel készítik, mely magában rejti az egyedi és tökéletes megvalósulást. Akárcsak gyermekünk saját rajza, egy otthonunkban elkészített vacsora, egy kézzel írott levél – mind egyedi és megismételhetetlen.

  • A BOMB Cosmetics minden terméke minőségileg ellenőrzött

Amit csak lehet, újrahasznosítanak és a csomagolásaikat is lehetőleg újrahasznosított anyagokból készítik el.

A BOMB Cosmetics teljes mértékben ellene van az állatokon végzett kísérleteknek.

Biztos lehet afelől, hogy egyetlen alapanyagukat sem tesztelték állatokon, és egyetértenek a vezető állatjogi szervezetek tevékenységeivel. A BOMB Cosmetics hisz abban, hogy sem az állatok, sem az emberiség, valamint környezetünk sem szenvedhet kényeztető szokásaink miatt.

Soha eddig és ezek után sem fognak soha állatokon teszteket végrehajtani.

Shea vaj és kakaóvaj – a természet erejével

finomítatlan shea vaj

A shea vaj egy közepesen kemény, sárgásfehér színű növényi zsiradék, amely egy Közép-Afrikában élő fa terméséből készül. A növény gyümölcse a shea dió, akár 60-70 %-os zsírtartalommal rendelkezik.

A shea vaj egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik. Legfontosabb alkalmazási területe a bőrápolás. Összetételéből adódóan a finomítatlan, kezeletlen shea vaj önmagában is bőrápoló hatású. Gazdag zsírsavtartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz.

A shea vaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.

A kakaó valószínűleg az Amazonas és az Orinoco folyókat övező őserdő mélyéről származik. A frissen szüretelt kakaóbab 40-55 % kakaóvajat tartalmaz, de feldolgozása előtt még további előkészítése szükséges.

kakaóbab

Kakaóvaj előállításához a babokat szárítják és miután nedvességtartalma egy részét elvesztette alkalmas a sajtolásra. A szűretlen, szűz kakaóvaj csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illattal és ízzel. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.

A hidegsajtolásnak köszönhetően a kakaóvaj polifenol tartalma nem sérül, így kifejtheti antivirális, antibakteriális, rákellenes hatását.

Zsírsav-összetétele kiváló bőrápolóvá teszi. Főleg hidratáló és napvédő hatása miatt népszerű.