Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Illóolaj kisokos

Illóolaj kisokos

Az illóolajok a mindennapi életünk részei, akkor is, ha nem vesszük észre. Ott lapulnak a parfümökben, a tusfürdőkben, a sminkekben és a Bombokban is.

Kezdjük a száraz tényekkel! Mi is az az illóolaj? A tudomány szerint sűrű folyadékok, amelyek többnyire csak zsírban oldódnak. Előállításuk desztillációval és hidegen sajtolással történik. 

Nem összekeverendők az olajokkal, amik csak a nevüket adják, mivel papíron zsíros, olajos foltot hagynak maguk után. Az olajok viszont nem vagy alig párolognak szobahőmérsékleten, míg az illóolajokat pont ezért szeretjük. 

A kozmetikai ipar, a gyógyszeripar, az aromaterápia, sőt még a gasztronómia is felhasználja őket, nézzük meg melyiket, mire ajánlják!

Illóolaj kisokos

Nyugtató illóolajok

Egy hosszú és fárasztó nap után sokszor nem vágyunk másra, mint nyugalomra és teljes kikapcsolódásra. Van úgy, hogy erre egy kicsit rá kell segíteni, amihez az illóolajok a legjobbak. 

A legismertebb levendula illóolajtól kezdve használható erre a célra a citromfű, az eukaliptusz, a majoránna és a mandarin is. Párologtatóba, fürdővízbe cseppentve vagy gyertyából, fürdőkrémből előcsalogatva is kifejti jótékony hatását. 

Frissítő illóolajok

Kapkodós reggelek, feszített munkatempó, közelgő határidők. Csupa olyan dolog, ami megköveteli a szellemi frissességet, amit nemcsak a kávé tud megadni, hanem az illatok is. 

A klasszikus citrusos illóolajok, a bergamott, a fodormenta, a menta, a teafa, a rozmaring és a szantálfa illóolaj pár cseppje is elég ahhoz, hogy szellemileg felfrissüljünk. 

Hangulatjavító illóolajok

Egy sírós film, egy veszekedés, egy szakítás csak úgy vonzza magával a könnyeket, amiktől egy idő után már szeretnénk megszabadulni. Ha a csoki és a jégkrém kombináció már felmondta a szolgálatot, akkor jöhet az aromaterápia! 

Cédrusfa, citromfű, grapefruit, menta, narancs és pacsuli, bőven van miből választani. 

Illóolajok a fertőzések ellen

Az illóolajok fertőzésgátló tulajdonságát főként az őszi-téli megfázásos időszakban hasznosíthatjuk. Otthon vagy a munkahelyünkön is párologtathatunk kakukkfű, mandarin, majoránna és citrom illóolajokat a betegségek elkerülése céljából. 

Bomb top 3

Nem is mi lennénk, ha nem lennének kedvenceink. Talán észrevetted már, hogy a Bombok többségét több színtiszta illóolajjal is kombináljuk, olyanokkal amik jól harmonizálnak egymással.

A bergamott, a muskotályzsálya és a citrom illóolajok, amolyan univerzális olajok, jól kombinálhatóak és fantasztikusak a hatásaik. Nekünk ez a három a kedvencünk gyertyában, Little Hottiesban és fürdődesszertben is. 

Ha tudatosan szeretnél választani

Minden fürdődesszert adatlapján találsz középtájon egy fület, amin az szerepel, hogy illat, olaj. Arra kattintva megtalálod, hogy a fürdőgolyó, amivel éppen szemezel milyen illóolajokat tartalmaz. 

Fontos tudni

A Bomb Cosmeticsnél kapható színtiszta illóolajokat nem szabad soha hígítatlan formában használni közvetlenül a bőrön. Ezek az olajok tömény oldatok, amelyek nagy mennyiségben bőrirritációt is okozhatnak.

A fürdővízhez való keverés előtt is ajánlott először bázisolajban feloldani az illóolajokat, amik tökéletes vivőanyagai az illóolajoknak, amik ugye vízben nem oldódnak fel. Az egyes illóolajok adatlapján konkrét recepteket találsz arra, hogy milyen bázisolajokkal érdemes keverni az illóolajokat. 

Az illóolajok nagy nyersanyag igényük miatt nem a legolcsóbbak, de mivel pár csepp is elég belőlük nagyon sokáig kitartanak. Viszonylag magas áruk miatt sok helyen hamisítják őket, ezeknek viszont nincsenek olyan hatásaik, mint a 100%-os olajoknak. 

Te melyik illóolajra esküszöl? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Ezeket az illatok is megtalálod a Bombnál »»»

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód